Az Axiom Alapkezelő olyan niche piaci szereplő, aki alapvetően az opciós piacban rejlő hozamteremtési lehetőségre koncentrál. Ugyanakkor befektetési stratégiánk abszolút hozamú megközelítést alkalmaz. Ez azt jelenti, hogy függetlenül a különböző piaci indexek teljesítményétől (S&P 500, DAX, MAX, egyéb benchmark) a cél, hogy mindig az előre meghatározott, pozitív értékű benchmark felett teljesítsen az alap.

A befektetési lehetőségeket nem korlátozzuk, a befektetési bizottság döntése alapján az alapok fektethetnek deviza, részvény és kötvénypiaci instrumentumokba egyaránt. A származtatott termékek is komoly súllyal, egyes esetekben akár kizárólagosan is alkalmazásra kerülhetnek.

Az Axiom Alapkezelő Zrt. tulajdonosai, alkalmazottai egyaránt elhivatottak abban, hogy a befektetők vagyonát megőrizzék és gyarapítsák.

Az Axiom Alapkezelő Zrt. törekszik a magas színvonalú szakmai munkára, amelyet rugalmassággal ötvöz. Mindez tükröződik a munkavállalók kiválasztásában és a szervezeti struktúra kialakításában is. Képesek vagyunk minden olyan szolgáltatást nyújtani, amit a nagy tőkepiaci szereplők, ám ezt a döntéshozatali folyamatok gyorsaságának köszönhetően rövid átfutási idővel.

Ezen túl képesek vagyunk olyan egyedi igényeket is kielégíteni, melyeket a nagyobb pénzintézetek a befektetés mérete vagy jellege miatt nem kezelnek.

Az alapvető befektetési stratégiánk a makrogazdasági folyamatokat törekszik feltérképezni és az ebben rejlő lehetőségeket kihasználni. Ebből fakad az is, hogy az általunk vállalt pozíciók jellemzően nem rövidtávúak, 6 -12 hónapos időtávra vállalunk kitettségeket. Ezeket a konjunktúra ciklus függvényében különböző területeken vesszük fel.

A fentebb említett rugalmasságnak köszönhetően arra is kínálunk megoldást, ha a befektetők egyedi stratégiát vagy befektetési célokat kívánnak követni (etikus befektetés, meghatározott célcsoport igényeinek kiszolgálása, bizalmi vagyonkezelés, magántőkealap létrehozása stb.).