SCHUSZTER PÉTER

Schuszter Péter több, mint 25 éves tőkepiaci múlttal rendelkezik. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát, adótanácsadói és coach képesítései is vannak a diplomája mellett. Tőzsdei szakvizsgával, VAP vizsgával rendelkezik. A Generali Biztosító Befektetési Osztályán 1993 óta dolgozott osztályvezetőként, majd 2000-től kezdve a Generali Alapkezelő elnök-vezérigazgatója volt 18 éven keresztül. Eközben több különböző pozíciója mellett tagja volt a Budapesti Értéktőzsde igazgatóságának, a BAMOSZ elnökségének. A BAMOSZ etikai bizottságának tagja és elnöke is volt, emellett a MABISZ befektetési bizottságának elnökeként is tevékenykedett. Az SPB Befektetési Zrt. Felügyelő Bizottsági tagja. 2019. július 1-től az Axiom Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója.

 

ÉDER LŐRINC

Éder Lőrinc mintegy 15 éves szakmai múlttal rendelkezik a pénzügyi piacon. Miután francia nyelven elvégezte az ESIAME (Groupe ESSCA) – a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem által akkreditált – gazdálkodási szakát, és szociológus-közgazdász diplomát szerzett a Budapesti Corvinus Egyetemen, karrierjét az OTP Bank Nyrt.-nél kezdte, ahol több területen tett szert széles körű tapasztalatokra. Ezt követően az Appeninn Nyrt. Igazgatótanácsának és Audit bizottságának tagjaként, később az Erlon Vagyonkezelő, Tanácsadó Zrt. vezérigazgatójaként dolgozott, időközben pedig az AppeninnCredit Hitelezési Zrt. igazgatóságának tagja is lett. 2019. június 30-ig az Axiom Alapkezelő Zrt vezérigazgatójaként tevékenykedett, jelenleg az Axiom Alapkezelő Zrt. Felügyelő Bizottsági tagja és az i-Cell Mobilsoft Zrt. vezérigazgató-helyettese.

 

TURKOVITS ATTILA

Turkovits Attila – üzemgazdász diploma, valamint közgazdász mester diploma birtokában – 1993-ban kezdte szakmai pályafutását az MKB Bank vállalatfinanszírozási üzletágában. Ezt követően a Matáv Nyrt. Tőkepiaci Műveletek Igazgatóságán dolgozott szenior menedzser beosztásban. Később az OTP Bank Nyrt. Treasury és Strukturált Finanszírozási Igazgatóságának főosztályvezető-helyettese, majd főosztályvezetője lett, ezután ügyvezető igazgatóként vezette a Hitelengedélyezési Igazgatóságot, és szavazati joggal rendelkező tagja volt a Hitel és Limit Bizottságnak, valamint a Work-Out Bizottságnak. Jelenleg az Axiom Alapkezelő Zrt. Felügyelő Bizottságának tagja.

 

KONCZ PÉTER

Koncz Péter szakmai pályafutását a Concorde Értékpapír Zrt.-nél kezdte, majd az OTP Bank Nyrt.-nél folytatta munkáját. Itt az általa kezelt vagyon nagysága meghaladta a 20 milliárd forintot. Több mint tízéves tőkepiaci tapasztalattal rendelkezik. Munkája során mindig nagy hangsúlyt fektetett a folyamatos fejlődésre, így megszerezte a Nemzetközi Brókerképző Alapítvány Tőzsdei szakvizsgáját, valamint a Vagyon–, Alap– és Portfóliókezelési vizsgát is letette. Ezt követően három év alatt megszerezte a nemzetközileg is különösen elismert CFA Institute Chartered Financial Analyst (CFA) címét. Jelenleg az Axiom Alapkezelő vezető befektetési stratégája, vezető portfólió menedzsere.

Hírlevél

Iratkozzon fel szakmai hírlevelünkre és értesüljön első kézből a legfrissebb hírekről.

Adatvédelmi Tájékoztatót